Stig på i vårt badrum.


Nu ska vi spana lite i vår nya lägenhet igen. Sist fick ni ju kolla runt i vårt vardagsrum, och nu är det badrummets tur.
 
Såhär såg det ut när vi flyttat in. Väldigt stifft, kallt och opersonligt. Tycker att badrum i hyresläggor lätt kan få en vårdcentraltoa-aura. Badrumsskåpet kändes alldeles för litet för oss båda. För kort i höjd och inte alls tillräckligt med utrymme inuti. Krokarna vid sidan av kändes bara *meh*. Så vi tog bort båda och fixade eget:
 
Vi hittade ett lagom stort badrumsskåp på ikea, som är nästan dubbelt så högt som det gamla och har större djup inuti. De öppna hyllplanen bredvid gick att köpa till; fint att ha sina parfymflaskor och använder-varje-dag-krämer på. Krokarna är i mässing och kommer från Beslag design.
 
Vill hitta den perfekta tvåkoppen förresten. Eller nåt litetlitet fat. Så svårt! Får nog försöka haffa nåt second hand.
 
Vi passade på att köpa både ny toapappershållare + handdukshängare i samma serie som krokarna när vi ändå var igång. Blev plötsligt mycket personligare än det som var innan. Handdukshängare fanns inte alls förresten. Kändes lite mer ombonat (och praktiskt!) att få upp den här ovanför badkaret.
 
Badkarshyllan + hyllan med handdukar i kommer båda från Ikea. Fint med mycket träiga grejer i ett badrum tycker vi (som sen matchar fint med ett gäng gröna slingriga växter) :))
 
Förutom det träiga ville vi att skalan skulle gå i guld/grönt/grått. Och bortsett från att vi vill få in mer växter här framåt våren, känns det ganska färdigt. Kanske kommer det upp nån mer spegel eller nån tavla om vi springer på något passande.
Den grå mattan kommer från Jotex förresten, och duschdraperiet är H&M Home.
 
---
Liknande inlägg:
Mina just nu-badrumsfavoriter.
Välkommen in i vårt nya vardagsrum.
 
 
 
Inredning | Badrum, Inredning | | En kommentar |

Vecka 8 + 9.


Hej! Dags för ny vecka. Jag har så många inläggsutkast, men att göra klart har verkligen inte varit vecka åttas grej. Den bestod egentligen mest av sälja kläder, laga mat, ta tupplur i soffan. Så blir det ibland.
 
 
 
Nåja, några fler grejer jag gjort: beundrat min alla hjärtans-bukett, fått hem (och upp) gardiner, hurrat för Gossen, beställt en jeansjacka.
 
Och såhär blir vecka nio...
 
Veckans mående:
Trött och frusen? Fast samtidigt väldigt tillfreds. Liksom, det mesta är bra nu. Synd att det är så kallt ute bara.
 
Veckans tanke:
"Hoppas att det slutat snöa nu?!"
 
Veckans mysigaste:
Att jag och bf ska har Academy-night på söndag, natten till måndag. Bara plocka fram massa snacksiga grejer, kommentera klädslar, tal och hoppas på att Gary Oldman får en statyett.
Vi har börjat beta av några av de stora filmerna med många nomineringar; och såg nya Blade Runner, och Lady Bird i helgen. Tyckte om den senare bäst. Darkest Hour såg vi för ett par veckor sedan på bio, så sevärd!
 
Veckans inlägg:
Dags att göra klart mina utkast. Så i kommande inlägg den här veckan tänker jag att vi bland annat ska kika in i vårt badrum, ni ska få se min sko-garderob, plus att jag ska dela med mig av ett och annat tips.
Vad gör ni den här veckan?
 
 
 
Allmänt, Listat | Veckosammanfattning | | En kommentar |

Nu har du varit under mina vingar i fem år.


Idag är Gossens dag. Och även vår dag kanske, för nu har vi hängt ihop i fem år<3
Eftersom han är adopterad är hans adoptionsdag även hans födelsedag har jag bestämt. Jag vet ju inget annat, men åh vad jag önskar att han kunde prata och berätta. Hur det egentligen är, hur och var han är uppväxt, varför han blev hemlös, vad han kallades.
 
Sedan den 20e februari 2013 kallas han i alla fall Gossen, den finaste lille filur jag vet. Det var då jag åkte iväg från Mölndal till Lysekil för att hämta hem honom. Jag har vetat sedan alltid att jag vill ha katt. Så i slutet av 2012 när jag fick min första egna lägenhet, började jag direkt leta efter en potentiell pälskompis. Att adoptera kändes även ganska självklart. Att öppna sitt hem för nån som är lite vilse eller som hamnat snett.
 
Ungefär två månader efter min inflytt hittade jag honom efter en stunds googlande. Katthemmet han var intagen på hade bilder och små korta beskrivningar på varje kisse. Jag har alltid tyckt att just vita tassar är så fint, och därför klickade jag in just på hans annons. Och den stämde så bra in på vad jag sökte. "Mycket kelig och älskar att krypa ihop i knäet och gosa". Minst sagt! Gossen är knävärmare deluxe.
 
I år är han beräknad att fylla 10. Men trots att små synliga vita hårstrån börjat komma fram runt nosen, får han fortfarande sina bus-anfall och springer runt som den lille pojke han alltid varit.
 
Idag startade vi dagen med presenter förstås (hans bästa godis, påfyllning av kattgräs, och ett guldhalsband med hans namn).
 
Tackar mig själv varje 20e februari att jag skickade iväg det där mejlet. Eller varje dag ju såklart. Fem år känns egentligen ganska lite, han är så självklar att det är som om jag haft han föralltid.
Tror jag kan skriva en hel roman om Gossen. Så jag slutar här. Puss världens bästa<3 Tack för att du vill vara min.
 
---
Andra inlägg om Gossen:
 
 
Allmänt, Gossen, Tankar | Gossen, Husdjur | | 2 kommentarer |
Upp