Böcker, en gullig hund och lobster rolls.


Hörni. Jag var ju i Göteborg i helgen, med främsta anledningen att strosa runt på Bomässan och trängas med kulturtanter. Såhär var det:
 
 
Redo och i väntan på spårvagnen i ett 50 nyanser av grått-Mölndal. Fast med en tendens till morgonsol ändå! Jag hade nya vinröda/bordeaux/burgundy-jackan som jag lyckades haffa efter mycket om och men, och som är SÅ skön på.
 
 
 
Sen kom vi fram och vallfärdade ihop med tusentals andra.
 
 
 
 
 
 
Mest poppis på hela mässan i år tror jag minsann var den här! Kolla så jäkla gullig. Och när han blev fotad och klappad, så mycket stjärna över honom :):) Han är en fd. gatuhund och hade släppt bok ihop med husse. Här kan en läsa lite!
 
 
 
Fick med mig en stor trave nya böcker såklart. Ska visa hela skörden i annat inlägg!
 
 
 
Och så kollade vi på ett gäng seminarier. Bland annat om klädkonsumtion och hållbarhet som var spännande.
 
 
 
Sen blev det tidig kväll och mässan sa tack och hej för i år. Lagom tills dess hade vi bokat bord på Södra Vägen. Ett av mina bästa ställen i götet. Vi tog lobster rolls som är ungefär det godaste en kan äta, så ni vet. Så fint att bara sätta sig där med toktrötta fötter och få in detta! Heaven på en bricka.
 
 
 
 
De hade även laktosfri crème brûlée så då måste en ju bara beställa in efterrätt också. Så himla god var den med perfekt slå-sönder-med-skeden-knäck-yta.
 
Nästkommande dag drog vi runt i butiker ett slag tills det var dags att sätta sig på tåget tillbaka igen. Tack för den här gången gbg.
Spara
Spara
Spara
Spara
Allmänt, Böcker, Ätbart | | En kommentar |

abc – Monthly Makers, september.


Snart är även september förbi. Knäppt som vanligt.
Och det innebär också att jag pysslat igen såklart. Digitalt den här gången. Temat för den här månadens Monthly Makers var bokstäver och ord. Känns super-lägligt på många sätt och vis.

Jag har haft en tanke länge om att göra en egen abc-affisch, så det fick det bli den här gången.
 
 
Valde ett linjärt typsnitt som jag tycker är fint, och mina bästa Wes-iga färger.
 
Men tror inte jag känner mig helt färdig, men det är början på en i alla fall. Tycker nog den är lite för rörig just nu. Så detta kommer bli mitt lelle dator-terapi-projekt. En kan ju sitta och flytta bokstäver och knipa avstånd i oändlighet.
 
 
 
Spara
Spara
Spara
Pyssligt | | 5 kommentarer |

Hösten.


 
Att-göra-på-hösten-pepp kommer lastat! Tänkte redan i somras att jag ville skriva ned grejer som ska hända och som är mysiga just nästan enbart den årstiden. Tycker hösten kan ha en tendens till att kännas som ett nyår 2.0. Och det är ju fint.
 
 
Såhär ser den ut:
 
▻ Bokmässan. Drar till Göteborg nu i helgen för att bunkra upp med nya bra, roliga, intressanta och finurliga meningar. Jag har två inplanerade (nysläppta) inköp, men förhoppningsvis blir det ett litet gäng nya pocketar också. Och på tågresan upp ska jag läsa ut Kalmars Jägarinnor.
 
 
▻ Plocka kantareller! Har fortfarande inte varit och gjort det. Och jag och pappa som brukar sticka och spana redan i augusti. Måste ske snartsnart.
 
 
▻ Jag vill gå långa promenader bland gulröda träd; stanna till vid hästhagen och klappa med tre fingrar över en varm mule, säga hej till kattungarna och dra ned mössan lite till över öronen.
 
 
▻ Höstmarknaden på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Topp tre mysigaste en kan göra en höstdag tror jag; kolla runt bland alla fina hus, klappa på djuren, smutta varm choklad och köpa kanelbullar. Mmm.
 
 
▻ Lyckas med att odla fram ett litet (eller flera) ekollonträd. Har redan ett gäng i vatten nu som alldeles jättesnart kommer skapa små svansar. 
 
 
▻ Upptäcka en radda bra tv-serier.
Plus förhoppningsvis fortsätta kolla The Affair igen. Har väntat ett år nu på tredje säsongen.
Jag och bf plöjer Marcella just nu. Har ni några måste-tips?
 

▻ Kolla film (eller ännu bättre: bio) på regniga söndagar.

 
▻ Och förstås läsa en massa, ihop med ett varmt täcke och en te-kopp.
 
 
▻ Grilla i en skog vid en sjö. Eller bara i en skog. Eller bara vid en sjö. Eftersom det är typ 100% gos att grilla över en öppen eld på somrarna, så lär det ju vara 110% gos att göra det på hösten tänker jag. När det är lite kyligt ute men ändå sådär klart.
 
 
▻ Och köpa pumpor att recept- och pyssel-experimentera med. Smakade pumpapaj en gång för hundra år sen och vill minnas att det var ganska najs. Så det vill jag testa att baka.
 
 
 När man ser det såhär så är det ju ganska fint med höst ändå.
Spara
Spara
Allmänt, Listat | | 4 kommentarer |
Upp