Nagellacksprojektet – Monthly Makers, maj.


Hej nu är det dags för månadens-pyssel-i-maj-visning. Känns som att jag bara jobbat varvat med att sova hela månaden så det tog SÅ lång tid att komma till skott för det här.
 
Men, bestämde mig ändå ganska snabbt att jag ville testa att göra nagellacks-marmorering som jag först såg Elsa Billgren göra. Temat för månaden var ju färg.
 
 
Det gick sisådär kanske, det blev inte Elsa Billgren-snyggt liksom, men det var kul att testa! Och tänker att det kanske blir riktigt fint först när en "övat" ett antal gånger.
 
Detta behövs:
En liten balja/bunke att ha vatten i
Enfärgat (vitt?) porslin (jag köpte två asbilliga skålar på loppis)
Nagellack i färger en gillar
tandpetare eller typ blompinnar att fiska upp överflödigt lack med
 
 
Sen droppar en alltså i lite lack i vattnet, doppar ner skålen och snurrar lite och vips
(exakt beskrivning á la Elsa här!)
 
 
Och.
Tips 1: använd nån form av (plast)handskar också kanske. Mvh fick världens alla färger på mina händer som knappt ville gå bort.
Tips 2: doppa i porslinet i vattnet fort som sjutton innan lacket typ "torkat" alternativt helt sjunkit till botten.
 
 
 
Och såhär blev ju mitt resultat.
Är sådär nöjd, som sagt, kanske drar jag fram aceton-flaskan och testar på nytt en annn dag :))
Pyssligt | | 7 kommentarer |

Hej alla nya.


Jag fick den här kommentaren för ett tag sen:
"jag har typ tusen frågor då jag börjat läsa din blogg nyligen. kan du inte göra ett "lär känna mej" inlägg så vi nya läsare kan få göra just det, lära känna dej?"

Först: hej och välkommen, och kul att ni är ett gäng nya som vill kika in.
Här kommer det nu! – Lära-känna-inlägget:
 
 
Jag heter Ronette och har skrivit, donat och hållt på med den här bloggen i fem år nu.
Den skapades när jag ganska nyligen flyttat till Göteborg och behövde någonstans att göra av bilder+minnen+tankar och annat smått och gott.
 
Göteborg blev mitt tillhåll för fem år (också), för tidigare vid det här årsskiftet bestämde jag mig för miljöombyte och "bor" därför nu på en liten ort i Småland där jag från början är uppväxt. Kanske vänder jag tillbaka igen en dag, kanske inte. *Tar en dag i taget*.
 
 
 
Bland det sista jag gjorde i Göteborg var att plugga reklam&marknadsföring och tog efter två intensiva år examen som copywriter. Att skriva har alltid varit mitt bästa "kunskapsområde", när jag var liten plutt skrev jag egna berättelser och drömde om att bli författare. Jag copywriter-jobbar dock inte särskilt mycket just nu men skriver då och då på olika frilansuppdrag.
 
Min reklamklass på fäzt!
 
En annan grej jag gillar och alltid gillat är kläder och ytligheter (inte alltid till det bästa dock om en tittar på gamla foton). Men tycker det är kul med stil helt enkelt. Just nu har jag ett vikariat som butikssäljare i en klädbutik. Drömmen är nog att i framtiden kunna kombinera text/mode/pr. Typ.
 
 
När jag inte ägnar mig åt jobb-grejer gillar jag att läsa, skapa pyssel, experimentera med bakrecept, och så går jag på ridlektion en gång i veckan.
 
 
 
 
En annan favoritaktivitet är att besöka loppisar och second handbutiker, jag har tradera som en av mina mest besökta internetsidor och kan sitta och scrolla runt i oändlighet (ungefär).
Förra sommaren fick jag den braiga möjligheten att vikariera för Madeleine i hennes himla fina vintage- och intredningsbutik Bonbons (ligger i Kalmar, besök!) Väldigt drömmigt att strosa runt där bland gamla tyllklänningar och sälja snygga prints och annat bra.
 
 
 
Jag har en katt också sedan tre år och tre månader och han är bara så himla fantastisk på alla sätt och vis. Han heter Gossen och beräknas vara 8 år, i och med att jag hittat honom via ett katthem så kan en inte veta åldern på pricken. Gossen gillar att agera knävärmare, gå på upptäcksfärd i garderober och att sova sked.
 
Update: Namnet Gossen såsom i "pojken", eller snarare "lilla pojken", till och med. Det passar honom prima eftersom han har ljus röst som en kattunge, är lite busig, och – mammig.
Extratips: youtubea Rumpnissarna (Typ detta) från Ronja Rövardotter där den minsta heter just, lelle Gossen :3
 
 
 
Så knäppt att tänka på att han innan vandrade runt ensam och hemlös i Lysekil. (Och skulle så gärna vilja veta hur det kommer sig!) Lelle parvlen. Känns liksom som att han varit min hela livet.
 
Allmänt, Tankar | | 4 kommentarer |

Välkomna till lilla locka-håret-skolan.


 
Jag fick ju en önskan om att visa hur jag gör mitt hår, hehe, så idag låste jag in mig i badrummet ihop med photobooth för att dokumentera min lelle hårritual:
 
 
Jag har har haft min nuvarande frilla i ungefär 100 år, eller ja sedan kanske 7, 8 år i alla fall. Hade dock spikraka längder väldigt länge. Sen blev lite större lockar min nya grej. Bör tilläggas att jag har lätt självvågigt hår i grunden men som mest ser ut som ett Ronja Rövardotter-barr om jag inte gör nåt alls. Nåja here we go.
 
Jag börjar med att dela in i över- och underhår
 
 
 
Fram med min bästis plattången. Har aldrig nånsin lockat med locktång, spolar, tofsar, eller allt vad som nu finns. Utan plattisen är det bäste. Jag har en som är lite rundad på sidorna. Märket är Remington.
Sen delar jag håret i två, tar en liten sektion i taget (brukar dela upp i 3–4 så blir de ganska stora), snurrar håret ett varv i tången uppifrån rötterna, och sen drar sakta lite snett neråt hela vägen.
 
Såhär:
 
 
Brukar snurra håret åt vänster på vänster sida och åt höger på höger, för att de liksom ska falla "bort och ut från ansiktet" :):)
 
 
Underhåret färdigt!
 
 
Dags att göra samma på överhåret.
 
 
Fattar om det är assvårt att haja så jag gjorde en liten snabb video med där jag visar på en slinga. Hoppas det syns hyfsat :)) Såg att det hamnade litegrann utanför bild där i början.
 

 

 
 
Sådär.
 
Brukar oftast inte ha i produkter, varken innan eller efteråt. Ibland om det verkligenverkligen måste hålla och om en ska ut i typ storm (host, göteborg) så har jag lite spray i. Men annars brukar det hålla sig bra såhär :)) Och nästkommande dagar brukar det räcka med att bara fixa lite här och där *tumme upp*.
 
Klart slut!
Allmänt, Kläder & utseende | | En kommentar |
Upp