hej- och hejdå-onsdagen.


Förra onsdagen var både en kul och sorglig dag.
Efter praktiken mötte jag upp ett knippe bra personer. Här är Emma och Kajsa.
 
Och här är Martin. Det var supersoligt den här eftermiddagen. Ni ser ju.
 
Vi hade bestämt att hänga vid Näckrosdammen ett slag. Martin bor vanligtvis i Berlin för tillfället och var hemma på besök. Och Emma bor vanligtvis här men skulle flytta till Oslo. Och Kajsa och jag hade ju inte setts på en evighet. Det blev ett litet hej- och hejdå-kalas helt enkelt.
 
Kajsa skulle egentligen också åka iväg förresten. Fast på en veckas solsemester. Hon hade köpt en selfiestick tills dess och vi var ju tvungna att öva.
 
Det blev två gosiga instagram-bilder.
Här och här är två till hehe :))
 
Sen blev klockan lite kyligare och vi kramades hejdå :(
 
Allmänt | | Kommentera |

Mina fyra sista sommarlovsdagar, del 2.


Forstättning på vad jag hade för mig innan sommarlovet slutade.
Det blev lördag:
Den här dagen gick jag och mamma på loppis. Men det hamnade inte på bild. Det gjorde däremot de här tjusiga flaskorna som fanns i en butik när vi promenerade igenom Haga.
 
Vi åt glass från Lejonet & Björnen också. Mamma tog blåbär och jag valde en jordgubbs&rabarber-sorbet. Lyckades även tindra med ögonen så att jag fick ett "litet smakprov" av marsipansorten. Pga laktosintolerans kunde jag inte äta en hel kula. Men åh, den var så god.
 
Sen gick vi till en vintagebutik där jag köpte 6 toppenfina guldskedar.
 
Och sen blev det kväll och då svidade jag om till detta som ni redan vet.
 
Vi traskade iväg till Levantine. De har världens finaste golv tycker jag. Världens godaste boeuf bourguignon finns där också. Vi beställde vars en och dog matkomadöden nån halvtimme senare.
 
Det fanns verkligen inte plats för någon efterrätt, men det var ju lördag, och något sött vill en ju gärna ha ändå. Så vi bestämde oss för att titta in på Le pain francais på hemvägen. Vars en liten bakelse fick följa med hem i pappkartong. De åts såklart upp med de nyfyndade guldskedarna lite senare. Topp på det.
 
Det blev söndag och sista sommarlovsdagen :(
Vi stack i alla fall iväg till sjön som ligger i närheten av mig.
 
Vi köpte lite nödvändigheter i kiosken påväg dit (typ vars en dricka och vars en lott i hopp om att bli miljonärer sådär en vanlig solig söndag) Och så läste vi i böcker och tidningar som vi tagit med.
 
Jag läste den här. Lotterna var noll vinst på. Så dåligt va.
Snabbrecension på bok: Bra men inte lika bra som den första, Egenmäktigt förfarande. Språket är SÅ fint och jag blir avundsjuk på att kunna skriva på ett sådant....intelligent, sätt.
Själva historien är lite tuggande. Det är liksom samma sak som händer nästan hela tiden och man vill bara ta tag i huvudkaraktären och banka vett i huvudet på henne. Samtidigt som det verkligen går att känna igen sig på nåt sätt. Jag suger åt mig hennes känslor och kan precis sätta mig in i de frustrerande tankarna.

Bonustips: när vi åkte till Göteborg den där onsdagen lyssnade jag på Lena Andersson i Värvet. Avsnittet är ganska gammalt nu så jag är väl ganska efter i det. MEN om ni missade det precis som jag, lyssna nu. SÅ bra.
 
Ja det var det. Sen åkte vi in till stan och jag vinkade av mamma vid tåget :( Sorgligt med saker som tar slut.
 
Allmänt | | 2 kommentarer |

Två och ett halvt år.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag för två och ett halvt år sedan åkte jag iväg för att hämta hem det som skulle bli min päls-sambo. Gossen beräknades då vara ungefär fem år. Han blev upphittad på en camping där han gick runt och gjorde sitt bästa för att få dagens matbit. En familj lämnade in honom till en djurskyddsförening som har hand om andrahandsplaceringar, aka ett katthem. Där sa dom att han antagligen traskat runt nån eller några mil själv, under en hel sommar. Men ingen vet riktigt var han kommer ifrån eller hur han verkligen haft det.
 
Några veckor efter att vi blivit sambos ringde katthemmet upp mig, och sa att det kändes fint att det fanns någon som ville ge lille Gossen en andra chans. Och jag tänkte att vem med hjärta skulle INTE ge den här en andra chans? Till och med en tredje eller en fjärde.* Världens gulligaste som är nyfiken som ett treårigt barn, gosig som en nallebjörn och som alltid vill somna i sked om nätterna. Som väljer att lägga sig i ett knä så fort tillfälle ges, och som alltid vill provsmaka ens frukost. Ja men en väldigt bra sambo helt enkelt. Världens gulligaste lille katt som mina vänner och bekanta BER om att få passa så fort jag måste resa iväg.
 
Jag är glad att jag valde att ta hand om honom. Ett av mina bättre beslut.
Och jag tycker att alla som funderar på att skaffa djur ska tänka på att det finns så många som Gossen därute. Alldeles för många. Som väntar på att få nya chanser i livet. Som bara önskar att någon människa ska öppna sin famn och erbjuda den sitt bo.
 
*Jag vet att det finns folk med hjärta som kanske råkar vara kattallergiker eller bara inte gillar katter. Det är ju förstås alldeles ok, men ja ni fattar nog vad jag menar :3
 
Allmänt, Gossen | | 2 kommentarer |
Upp