När jag kom på var jag måste bo


(Idag har jag bläddrat igenom tusentals gamla bilder och blivit nostalgisk, därför handlar dagens inlägg om: ifall ni vill veta hur det kom sig att jag hamnade där jag hamnade.
Bildernas kvalité varierar som attan men det har sina förklaringar.)

För tre år sedan var jag i Göteborg för första gången på riktigt. Märk väl de två sista orden. Jag hade besökt staden innan, men det var ytterligare två år innan och då var jag bara insnöad på Stockholm och visste inte ett skit. Eller snarare, visste knappt om att det fanns storstäder som var bättre.

Så jag tänkte att vi tar en titt på hur det såg ut då.

Då bodde jag såhär

tillsammans med de här två.
Vi var där när det var som allra finast. Och det här med att "det regnar alltid i Göteborg!" fanns inte överhuvudtaget. Inte då.


Eftersom vi hade praktik som huvudsaklig sysselsättning, satt vi hemma hos en illustratör och pysslade bland annat med sånt här om dagarna. Att göra om en filmposter där vi ansåg att originalet var mindre bra och knåpa ihop alfabetet av popcorn. Har nog aldrig varit så kreativ som då.Vi varvade pysslet med att hitta till bra platser.En dag satt vi i Slottsskogen. Vi åt glass och hade solen i ögonen och jag hade tydligen bestämt mig för att vara sanslöst poppig den dagen.

På sena kvällarna och internet inte fungerade drömde vi lite om Henrik via den klumpiga speldatorn som jag hade släpat med från skolan.

Och utöver detta hade vi det bara allmänt gött och var glada. Och när två veckor var slut sa vi att vi måste tillbaka snart igen.

Slut på (min första) Göteborgsberättelse.
Allmänt | | 2 kommentarer |

Några djur


Förra lördagen tog jag och Kajsa en kylig promenad genom Slottsskogen. Att dra dit och kika på alla djur är som att stilla det där jag-vill-åka-till-småland-och-andas-behovet lite grann. Det här hann vi se innan fingrarna frös sönder:

Omkringhalkande änder.


Hej geten!

Tjockpälsade ponnyn.

Och jättesöta nya-till-världen-lammungar!

(Och ifall ni märkt något med headern så nej, det är inget fel på er skärms färginställningar. Det är bara jag som har lite svårt för att bestämma mig.)
Allmänt | | Kommentera |

Soliga lördagen


Förra lördagen var det solsolsol. Då träffade jag Kajsa, vi tog på oss solisarna och kilade iväg till Zenit.Vi åt väldigt stora chokladbollar och drack kaffe ute i gräset. Antagligen sista gången det blev ute-på-stan-kaffe för mig, med lite sorg i hjärtat (för att det är gott). Synd att kroppen inte tycker samma bara = blir helt konstig.


Sen sa vi ungefär, "vi kan leta efter en gosig katt". Vi spanade på fina hus under tiden...

...och villade bort oss lite lätt, som vanligt.


Det tog inte så lång tid förrän den uppenbarade sig. Den som söker finner. Mission completed. Och så vidare. Vi hade klappstund ett tag. Sen blev det nästan kväll och dags för lite klubb.
Allmänt | | En kommentar |
Upp