Månadens bok, februari.


Herregud imorgon är det mars! En månad till har gått, och därmed även en till utläst bok. Jag har läst Pojkarna av Jessica Schiefauer. Den här var inte alls särskilt tjock så jag hade egentligen tänkt att antalet skulle blivit två den här månaden. Men nä. Skyller på upptäckten av Netflix.
 
 
Först. Älskar omslaget på den här pocketutgåvan! Den har nåt som gör att ögonen bara fastnar på den direkt. Jag såg den i bokhandeln nångång i december, läste på baksidan, fotade av den och skickade till min mamma, "den här önskar jag mig i julklapp".
 
 
Boken handlar om tjejerna Kim, Bella och Momo med Kim som berättare. De är en tajt trio och har hängt ihop jämt. Men plötsligt börjar vuxenvärlden bli mer och mer påtaglig, nåt som de inte vet ifall de är redo för. Killarna i klassen stirrar mer och mer för varje dag, och tar sig friheter som ingen sagt ja till.
 
 
Bella har ett eget växthus som sin tillflyktsort. Ett ställe att kunna vara på och skingra alla jobbiga vuxen-tankar som tränger sig på. En dag när de plockar upp nya beställda fröer finns där något mer, ett frö extra som ingen kan förstå vad det är för nåt. Men de planterar det ändå, och det kommer förändra deras liv.
 
 
Favoritcitat:
"Jag bar mina pojktimmar som ädelstenar, varenda en blänkande glasklar och glittrande. Jag förvarade dem bakom ögonlocken, under huden, drog dem efter mig i ett snöre som en slamrande, uppmärksamhetskrävande leksak."
 
och "Jag höll ögonen vidöppna, lagrade varje sekund av hans sömn i min handflata."
 
 
Jag VILL verkligen tycka om den här boken ännu mer. Jag tyckte den började himla bra och historien känns viktig om man ser på den lite djupare. Man har inte riktigt läst något sådant här innan, så tycker verkligen den är värd att läsas. Men tyvärr tycker jag den tappade lite sen, typ sista tredjedelen. Den blev för fantasy-aktig för min smak.
 
Hundöron-poäng:
Också sådär. Inte jättemånga sparade meningar den här gången. Fast, däremot de favoritcitaten jag nämnde här ovan, kan ju vara bland de finaste jag läst i en bok so far.
 
Böcker | | En kommentar |

Coasters – Monthly Makers, trä.


Dags för månad två i Monthly Makers-utmaningen. Och temat har varit trä. "Herregud, supersvårt!" Var det första jag tänkte.
 
Funderade, grubblade, klurade, letade inspiration, klurade lite till. Jag har nog inte på riktigt gjort något av trä från grunden sedan träslödjen i högstadiet, typ så. Det jag tänker för varje tema är att jag vill skapa något som jag behöver eller kommer ha nån slags användning av. Och, så slog det mig, varje gång vi sitter framför teven med våra te-koppar och har gamla tidningar som underlägg... Jag ska göra coasters, såklart.
 
 
Vanliga enkla sågade skivor, från en Lind (sa min pappa). Som jag sedan bara sandpapprat. Dock att två av fyra sprack i första omgången. De hade tydligen torkat för snabbt :( Så nu ligger en till omgång, fyra styck nya i en påse ihop med sågspånet för långsammare torkning och förhoppningsvis håller de sig.
 
 
Tänker att om en vill gå de ju även att måla, men som det känns nu tycker jag nog om dom bäst bara såhär.
Så, nu kan vi ha snyggare (mer riktiga) underlägg till te- och kaffekopparna.
 
Pyssligt | | 5 kommentarer |

”Här... ta min ask.”


För nästan prick ett år sedan (när jag fortfarande pluggade) var det tid att sammanställa sin portfolio, fixa visitkort och förbereda sig på att göra byrå-möten inför den stundande praktiken.
Jag tyckte platta visitkort rätt upp och ner kändes lite småtrist. Tänkte att jag ville spexa till det på något sätt och försökte tänka ut vad som krävdes för att mottagarna skulle spara mitt kort istället för att ba "åh tack" *slänger i papperskorgen*.
 
 
Efter lite grubblerier blev resultatet en tablettask.
 
1. Jag gillar att pyssla = jag får visa även min pyssliga sida och inte bara skriv-sidan.
2. Man ger inte bara ett kort utan även en liten tack-för-att-jag-fick-komma-present.
3. Jag gillar godis.
4. Alla andra gillar också godis. INGEN slänger väl en tablettask liksom?
 
Så den kändes talande för mig och samtidigt som något de jag träffar kunde uppskatta.
 
 
För ett år sedan såg loggan lite annorlunda ut. Jag valde Futura som typsnitt och vimplarna var större och lite lekfullare. Så i höstas när jag ville bygga om min portfolio på nytt frågade jag min besty Kajsa som är världsgrym på design, om inte hon kunde hjälpa mig att fixa till loggan i en ny snyggare form. Kanske lite vuxnare och stilrenare.
 
 
Och till slut när vi båda pillat lite ser det nu ut såhär! Asken har fortfarande logga på framsidan och kontaktuppgifter på baksidan. Den är i typ samma färger som sist, men med mjukare och mer unikt typsnitt, och hur fin blev inte vimpeln!?
(Sorry egentligen inga rättvisa bilder)
 
Och min portfolio-sida går ju såklart i samma stuk.
 
 
Fast funderade häromdagen på om jag ens skulle fortsätta ha dom. Faktiskt är ju ett vanligt visitkort enklare att ha i plånboken? Rådfrågade lite, och så fick de fortsätta agera visit-present ändå. Folk får väl platta till den eller klippa ut baksidan om den måste in i plånkan efteråt, tänker jag :3 För det går ju faktiskt det med.
 
Trots allt har ju faktiskt typ 98% verkligen uppskattat den.
Pyssligt, Skola & Jobb | | En kommentar |
Upp