Ett knippe randiga tröjor.


 
När jag styrde med tvätt för ett par dagar sedan slog det mig att det bor ganska många randiga tröjor i min garderob. Alla i blått såklart. Vi tar en titt!
 
 
T-shirt från Cos
En klassiker från Cos med marinblå ränder. Har använt den multum med gånger så den börjar nog egentligen närma sig pensionen.
 
 
Med trekvartsärm från Filippa K
En av få (kanske till och med den enda) topp jag har med trekvartsärm. Hade en bestämd åsikt om att jag inte alls gillade det. Men tyckte så mycket om den här i övrigt och slog till ändå. Och tänkte att jag skulle öva bort mitt trekvarts-förakt. Tror det funkar ok. Hur som, den är i bommul/linne-blandning och så väldigt snäll och sval mot huden.
 
 
Diagonalt randig från Weekday
Den enda som inte är marinblå! Tyckte jag var så nytänkande när jag "köpt en till randig tröja, MEN den är ljusare blå, och ränderna är på tvären" heh.
 
 
Långärmad från Comme des Garcons
Ett av mina bästa Traderafynd! Hade suktat efter en dölänge, och vann denna för säkert en tredjedel av originalpriset. Nu behöver jag bara en prickig också :):) Och en grå i kortärmat...
 
 
Trippelrandig från Asos
Mitt senaste tillskott i randigklubben är den här t-shirten. Så jäkla mjuk och en av mina absoluta favoriter. Kommer använda tills den går sönder och samman.
 
 
Spara
Spara
Spara
Spara
Kläder & utseende | | Kommentera |

Fyra saker som får fem plus.


 
* Att jag de senaste dagarna sett både snödroppar, krokusar och blommande buskar. Våren, it's happening!
 
 
* Att stans bästa restaurang har tagit in Boeuf Bourguignon på sin nya meny, och att jag och bf var där och smakade den förra helgen.
 
 
* Njies proteinmilkshake med cappuccino-smak. Alltså. Ni förstår inte hur mycket jag saknat att köpa typ islatte och liknande sedan jag 1. blev laktoskänslig och 2. myror började bosätta sig inuti mig när jag drack kaffe. Nu kan jag få det där goda utan att bli knäpp och magontig. Heaven på flaska för mig. Obs ej sponsrad but I wish.
 
 
* Att jag har en ledig fredag med ultralång sovmorgon, solen lyser, och frukost-avokadon var perfekt.
 
 
Allmänt, Listat, Ätbart | | 2 kommentarer |

5 plagg på inköpslistan, ss17.


 
Hej! Glad lördag! Idag ska vi prata om kläder.
 
Förra året började jag med en 5 plagg/säsong-grej, som en riktlinje att hålla mig till istället för att vips råka köpa på mig 10 olika jackor eller 10 olika skor. Kort och gott, fem plagg som jag särskilt behöver för säsongen eller särskilt vill ha.

I år kommer jag säkert lyckas med att gå ifrån den litegrann, pga började jobba i en annan klädbutik efter årsskiftet, men men. Att ha en lista nedskriven såhär tycker jag ändå gör det lättare att inte göra impulsköp. För en liksom har den lite med sig undermedvetet hela tiden och kan fråga sig "var det här nåt jag behövde?"
Så här ser den ut i alla fall:
 

1. Vårkappa, kort trench-aktig.
Måste verkligen rensa min jack-garderob. Vet att jag har en hel hög nedpackad i Göteborg också, och att de flesta är nedpackade just för att de inte används. Så en ljus bra vårkappa känns som en behövlig investering. Jag tänker en sluta-på-rumpan-eller-strax-nedanför-lång kappa som är snygg att både ha stängd eller helt öppen. I beige eller lite kamelig färg. Typ som en kort trenchcoat alltså.
 
 
2. Svarta loafers.
Känns som ett bra mellanting istället för sneakers och ballerinor. En lite snyggare vardagssko liksom som går att matcha till det mesta. Tänker att de ska vara ganska blanka svarta utan att vara lackiga. Och kanske med nån detalj på.
 
 
3. Vita sneakers.
Också en sko som jag känner saknas i *skogarderoben*. Har alltid köpt nya vita tygskor varenda vår/sommar, men som bara håller den säsongen och sen är helt uppnötta under sulan. Behöver ett par vita sköna hållbara. Har ni några tips? Är kanske sugen på Reebok eller Superga. (Eller New Balance igen pga goaste skorna jag ägt.)
 
 
4. En färgklick.
Nästan hela min garderob består av svart, marinblått, vitt och lite grått. Och det är ju skoj att en hittat sina basfärger, men det känns lite som att det saknas ett färgklick-plagg. Det blir liksom lite motsägelsefullt när en står på jobby och ba "visst är det härligt med färg nu till våren", iklädd svart från topp till tå. Rött och koralligt gillar jag, och det är samtidigt en färg som går bra ihop med allt det jag redan har.

(Kursiverar denna pga redan avcheckat, inhandlade detta på jobby häromdagen! Gör ett eget inlägg för nytillskottet sen.)
 

5. Lagom stor axelremsväska i mörkbrunt/rödbrunt.
Menar med detta en väska där plånbok, mobil och kamera får plats i. Har en svart som är på gränsen för liten. Letar järnet efter en bra på Tradera just nu, för tänker att den gärna får vara lite vintage-sliten.
 
Så ungefär såhär kommer jag se ut i vår, är tanken.
De två tidigare listorna finns här!
 
Och, alla mina inspirationsbilder kommer från mina Pinterestboards såklart.
 
Spara
Spara
Spara
Spara
Kläder & utseende | | 4 kommentarer |
Upp