En mjuk jacka.


Jag har ju köpt en ny jacka.
Redan i typ juli började jag fundera på vad jag skulle ha för jacka i höst. Eftersom att ja.. jackor är mitt roligaste klädesplagg att shoppa.
Jag bestämde mig för att leta efter en (rak) mörkt marinblå kappa. Kanske med lite hög krage och snygga knappar. Men eh om ni kan känna igen det här: det man letar efter hittar en inte, så vet ni nog hur det har gått med den saken..
 
MEN, hittade en annan jättebra en som jag tänkt bo i tills den där kappan dyker upp. Den är nämligen supermjuk och alldeles perfekt varm för en kylig höstdag.
 
Hittade den för ynka tre guldpengar när jag stod och sålde på loppis för några veckor sedan. Älskar det vita fluff-fodret.
 
 
Ursprungligen från ett ridsport-märke. Känner att det passar mig fint.
 
PS. Gjort en till ny kategori som heter Kläder & Inredning. Tänkte samla alla ytligheter där i. Okej bra. Pusshej!
Allmänt, Kläder & utseende | | En kommentar |

Citron- och vallmokakan.


 Nu ska det handla om den där go'a kakan jag gjorde förra helgen.
 
Receptet hittade jag hos Elsa Billgren.
Och alltså tycker verkligen att hennes blev så mycket finare, men det var ju faktiskt första gången jag gjorde denna. Kanske skulle den stått inne aningen längre. Kanske skulle jag haft aningens mer bakpulver.
 
Men nästa gång blir det bättre, för den var ändå så god att den absolut ska bakas igen! Utseendet är ju inte allt liksom ;)
 
Den var perfekt både till eftermiddagsfika ute bland löven och till kvällskaffet framför TVn. Väldigt syrlig på ett bra sätt, som liksom känns ovanligt för en sån här typ av bakverk. Såna sockerkaks-kakor blir ju väldigt lätt för söta annars kan jag tycka.
 
Det var dagens fika-tips det.
 
, Ätbart | | En kommentar |

I lördags och söndags.


När det började närma sig helg i förra veckan bestämde jag lite spontant att vi nog skulle spendera den bland grusvägar och röda stugor. Alltså i Småland.
Sagt och gjort.
 
Under lördagen var det höstmurrigt och en miljon löv på backen. Men vi struntade i det och stack ut på promenad, jag och min mor.
 
Som ni ju vet är alla djuren det bästa med landet <3
Vi klappade på hästar...
 
... Och på kattungarna i stallet. Alltså åh. Den här lille heter Håkan fick vi reda på. Är så förtjust i honom! Och jag tror det är ganska ömsesidigt, för när vi skulle traska vidare skuttade han nämligen efter och jamade alldeles ledset. Dog inombords.
 
 
<3
 
Vi kom hem igen och då fick min egna lelle Gosse också komma ut på en tur bland löven.
 
Sen blev det söndag och då var det tursamt nog jättesoligt.
 
Så pass att en kunde ta med sig sin nybakade kaka och te i en termos för att smutta på det ute i skogen. Den fridheten är nog ganska så oslagbar.
 
Kort och gott en toppen-fin helg. Och som ni kanske kan skymta har jag en ny ullig jacka också, som fick invigas samtidigt. Både den och kakan (citron- och vallmo) ska vi titta närmare på i kommande inlägg.
 
 
Allmänt | | 3 kommentarer |
Upp