Röda bär, söta djur och en födelsedag



Första dagen i Småland spenderades mestadels hos min mormor på Oknö, men det har ni redan kunnat kika på i ett tidigare inlägg.

Dagen därpå fyllde min fina far år! Jag hade köpt med present från Göteborg innehållandes mörk choklad som han gillar.

På kvällen kom även mina farföräldrar förbi. Då åts det lite rabarberpaj.

På torsdagen gjorde jag egentligen inte så mycket mer än att ha en kväll framför tvn med popcorn.

Vips så var det midsommar, som jag först inte alls hade tänkt fira. Det blev en liten mysdag trots allt som började med glass.

Som tur var hade de laktosfria sorter att välja på och kunde därför för första gången på länge välja att inte beställa sorbet.

Ett helt gäng med småfåglar var visst också glassugna.



Det blev kväll och grillen sattes igång.


Såklart hade lite öländska jordgubbar införskaffats också. Resten av kvällen präglades av prat och jästa drycker.

Lördagen kom. Vid mina småländska hembesök känns alltid en promenad vid hästhagarna ganska givet. Ponnysarna var dock mer intresserade av sitt gräs än att hälsa på mig den här gången.



Påväg tillbaka sötte vi på en som var mer sällskaplig. Katten såg väldigt mycket ut om en som fanns på ett av mina gamla jobb, men det finns mycket röda katter däromkring så att det var just den är inte säkert förstås.

Det blev söndag och jag hoppade runt i smultronlandet för att göra sådan här frukost. När det blev eftermiddag var det återigen dags att vända tillbaka till västkusten.
Allmänt | | 3 kommentarer |

Något gott och enkelt


Efter att ha blivit bortskämd med mammas mat i en vecka är det nu dags att försöka hitta inspiration för att laga på egen hand igen. Jag tog en trip till mataffären för att fylla upp kylen. Dagens middag blev den här (vi kör en liten guide).

Färsk pasta med paprika, tomater och ruccola. Egentligen hade jag tänkt att blanda i fetaost också, men den laktosfria varianten var tyvärr slut i affären och därför fick jag klara mig utan.

Hacka tomater och paprika i sådana här bitar.

Under tiden ska vatten koka upp med lite salt i, när det börjar bubbla läggs pastan i. (Skulle du vara vegan gissar jag att "vanlig" pasta går precis lika bra att använda som den här! Jag var bara lite nyfiken på just färsk samtidigt som det kändes en gnutta lyxigare.)

Förbered en näve ruccola medan pastan kokar. Dock hade den här en väldigt kort koktid så var på din vakt.

När det är färdigkokat häller man av vattnet och sköljer därefter i kallt. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, skål eller direkt i kastrullen. Jag valde en bunke för att kunna spara lite till dagen efter i kylen.

Lägg upp så mycket du vill ha, gärna i en djup tallrik. Salta, ringla över olivolja och ät!

I nästa inlägg tänkte jag sammanfatta min smålandsvistelse.
Allmänt, Ätbart | | 2 kommentarer |

Heldag i Småland för första gången sedan två månader


På måndag eftermiddag lämnade jag Göteborg för att spendera en hel vecka i Småland. Tisdagen såg ut lite som följer.

Ett stopp vid mormors sommarstuga.



Där åts det lite lunch och efteråt ett par jordgubbar, några med lite socker.

Hängde efteråt en stund nere vid havet

...där det blåste aningens.


Det fanns sand och snäckor, såklart.

Vid mormors sommarstuga är alla vägar av grus.

En slurk kaffe innan tillbakafärden.

På kvällen tyckte min far att jag skulle följa med till speedwaybanan, vilket för min del var över ett år sedan.

Det kändes lite som att ha blivit tretton år på nytt att sitta där, fast lite mindre exalterat. Och tyvärr förlorade hemmalaget. När vi åter var hemma åt jag världens godaste pastasallad med lax, fast det hamnde inte på bild.
I Skrivande stund är klockan onsdag, och strax dags att sova.
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp