Semestervisby bland ruiner, butiker och galetter.


Nu när vardagen börjat dra igång lite mer på riktigt kan det ju vara kul att kika tillbaka på semestern.
Vi hängde fyra dagar i Visby, och typ såhär var det:

Efter en rejäl regnskur precis när vi kom fram med båten, begav vi oss sen iväg mot vårt boende. Lämnade av väskor, bytte om och torkade pannorna innan vi tog en liten tur på stan för att kolla läget. Kränku visade sig bli ett välbesökt ställe av oss.
 
Och fiket bredvid med den här perfekt lummiga uteserverings-baksidan.
 
Under dag två bestämde vi oss för att ha en shoppingdag. Vi spanade in Akantus bland annat. Ville ha allt!
 
Varm chey med Kränku-inköp i handen.
 
...för där gick vi verkligen loss som sagt. En älskar ju att köpa ät- och drickbara grejer. Två olika téer fick jag med mig att smutta på i höst, plus en gullig tesil. Ska visa senare!
 
Det blev dags för lunch och vi hade sett ut "strykjärnet" för dagens. Oskar tog en galette med kyckling och jag en crepe med saffransglass. Mmmm.
 
Varvade stroset med lite avkoppling på vår uteplats.
 
Och en av kvällarna gick vi ned till vattnet sentsent när det låg såhär stilla.
 
Slut på Visby del 1.
 
 
 
Allmänt | semester | | Kommentera |

Min senaste pinnade inredningsinspo.


När det närmar sig höst blir jag alltid extra sugen på att inreda och fixa hemma. Här är lite fint jag pinnat på sistone.

 
Vi har pratat om att hitta en bra (eller bättre) byrå eller ett skåp till hallen. Har även fått dille på jutematerial och skulle gärna hitta en fin jutematta. Kanske att ha i sovrummet och kombinera den med en mjuk fluffig?
Också till sovrummet, sugen på att skaffa en hylla vi länge pratat om. Där det ska få bo sticklingar och lite böcker. Kanske inte exakt denna dock, men tycker storleken och hur öppen den är var väldigt fint.
Naturdetaljer överhuvudtaget. Ett rustikt klaffbord att ha till uteplatsen för sensommar-häng och små korgar istället för krukor.
 
 
 
Är pepp på färg! Att köpa fina abstraktra planscher eller kanske nån tavla. Hilma af Klint eller nåt från Matisse ligger bra till.
Älskar de här tre färgerna tillsammans.
Vill mysa till badrummet. Mer slingrande växter och kul detaljer. Blev sugen på att måla kakelfogarna i svart av den här bilden.
 
Se mer av vad jag gillar just nu på min Pinterest! :))
 
 
Inredning | Inredning, Pinterest, Vardagsrum | | En kommentar |

Vecka 33.


Hej hörni. Så tomt här nu. Lite kaos i vardagen för tillfället så då står internet still liksom. Gillar ändå hur bloggy avspeglar livet så.
 
Aja.
 
 
Har massa att visa i alla fall så kommer nog kicka igång det här stället lite mer på riktigt snart. Ska visa hur vi hade det på Gotland. Vad jag läser för bok just nu. Ytterligare ett gäng sommarpratare som jag lyssnat på. Och sånt.
 
Idag känns nästan som den första höstdagen. Typ 18 grader och regn som hänger i luften. (Hur sjukt förövrigt att 18 grader känns som höst). Har nog aldrig längtat till höst så mycket som just det här året. Att gå svala promenader och sparka i löven, att kolla cheesy tvprogram på kvällen i gosig polotröja. Beställa glasögon och embracea glasögon-looken. Ska gå på loppisar under lediga dagar (och komma på nåt litet inredningsprojekt tror jag).
 
 
Hur är det med er? Ser ni fram emot hösten?
Pöss hörs snart igen.
 
En höstig Gossen fick illustrera det här inlägget. Om ändå den fluffiga lille magen var här nu..
 
 
Allmänt, Tankar | | Kommentera |
Upp