5 plagg på inköpslistan, aw17.


Sen en tid tillbaka försöker jag ha en liten inspirationslista om fem plagg per säsong, fem grejer jag känner att jag verkligenverkligen vill ha eller behöver köpa. Mest för att undvika spontanshopping och liksom hålla koll på min garderob, så en vips inte står där med hundra olika plagg av samma sort helt i onödan.
 
Såhär ser den ut för hösten och vintern i år, och i vanlig ordning har jag gjort ett litet Pinterestkollage:
 
 
 
Röd stickad tröja.
Överlag är det väldigt mycket rött i år, har verkligen tappat räkningen på hur många gånger jag sagt "rött är ju största trendfärgen i höst" till kunderna på jobby. Och jag har verkligen fastnat för den klarröda färgen, har alltid gillat vinrött, men den klarare starkare nyansen är ganska ny hos mig. Hur som, vill satsa på en mysig stickad tröja i just klarrött. Gärna nån grovstickad och kanske lite bylsig. 
 
Svart (höst)klänning.
Den där klänningen som funkar ihop med en gosig kofta och tjocka strumpbyxor, att ha en polo under till kalla novemberdagar, eller likaväl som när en vill klä upp sig lite och smutta vin på restaurang medan löven virvlar runt utanför. En sån. En enkel svart funkar-till-allt-klänning.
 
Regnjacka.
Hur jag kunde bo fem år i götet och inte äga en regnjacka är ett under. Och så konstigt. Har saknat en i garderoben så länge, mycket pga så svårt att hitta en snygg tycker jag. Men eftersom den här hösten verkar bli extremt regnig, så är det verkligen dags att hitta en nu.
 
Väska i shopper-stil.
Släpar för det mesta runt på dator och pinaler i en tygpåse, så en riktig väska fast i samma tygväskestuk skulle kännas lite roligare. Gärna en brun.
 
Gosig kofta med fickor.
Mys-kofta som kompletterar varenda klädsel hela hösten och vintern. Nån som en riktigt kan bo in sig i. Tänker en något längre modell och med fickor. Kanske en svart, grå eller cremevit?
 
 
Så. Sådär vill jag se ut i höst är tanken. Några av punkterna har jag faktiskt redan hittat. Ska visa i annat inlägg! Hur är er höst- och vinter-stil i år?
 
 
Spara
Spara
Kläder & utseende | outfit, stil, trend | | En kommentar |

En kudde och en kantarellpasta.


Nu ska jag visa två skogiga(?) grejer!
 
Nummer ett är vad jag haffade på utförsäljningen av Bonbons. Nämligen den här barr-kudden.
Minns hur Madeleine hade en sån på sin stol på kontoret redan när jag gjorde praktik där för ett knippe år sen, och tyckte redan då att den var så himla fin. Och att jag allra helst ville ha den så som hon, som ett mjukt tillskott inne på ett kontor. Men tills det där extra kontorsutrymmet uppenbarar sig, så får den helt enkelt ligga och vara puffig i soffan tills vidare.
 
Märket är göteborgsbaserade Fine Little Day.
 
Tycker den passade så bra ihop med våra växt-kuddar från h&m home.
 
Grej nummer två är också på tema skog. Vi var nämligen ute och plockade kantareller i söndags. Perfekt helgaktivitet.
 
Det var till och med bra plocka-svamp-väder.
 
Skörden resulterade i vars en toast, och fyra portioner kantarellpasta. Utgick från sandra bs recept, och det blev så herrans gott. Vill äta det här livet ut.
 
 
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Allmänt, Inredning, Ätbart | Fine little day, Kantareller, Pasta | | 2 kommentarer |

Vecka 37.


 
 
 
 
Har ätit pannkaksfrukost (eller ok, det var precis innan vecka 37)
Sökt efter den perfekta lägenheten™
Haft intensiv ridlektion
Sett hur min avokado äntligen börjat gro en liten stjälk.
 
Och imorgon ska vi på utförsäljning hos Bonbons. Facebookevenemang här. En butik som ligger mig lite extra varmt om hjärtat förstås efter att ha både praktiserat och vikarierat där. Så hörni, dra dit och fynda de sista godisbitarna!
 
Ska även gå på väsk-jakt i helgen. Behöver en bra behändig väska i shopper-stil. Har ni några tips?
 
 
Spara
Spara
Allmänt, Tankar | Bonbons, avokado, väska | | 2 kommentarer |
Upp