Minirecensioner på sommarpraten jag hört hittills, del 2.


 
Claes Månsson
För det första, en fantastisk berättarröst. Att lyssna på Claes blir liksom aldrig stelt eller stolpigt. Fin röd tråd genom hela pratet som handlar om att vara en (lång) man som är blyg och känslig och helst bara vill gömma sig. Men istället hamnar han på scen. Så fint prat. Lyssna!
 
 
Katarina Wennstam
Kanske (eller jo, ja!) årets viktigaste sommarprat. Om kvinnors rätt till sina egna kroppar. Om hur kvinnliga vs manliga brottsoffer blir behandlade.
 
 
Victoria Silvstedt
Lite tråkigt berättat, väldigt mycket läsa-från-pappret. Hade nog önskat lite mer djup och kanske få veta nåt som en inte redan visste om henne.
 
 
Stefan, Ebbas Pappa
Det här sommarpratet är så svårt att kritisera, eller det tar emot att göra det. Men här hade jag "förväntat" mig ett sorgsamt men fint och berörande prat om en älskad och förlorad dotter. Istället hör jag en förkrossad man berätta om sig och hur han förlorat hela sin vardag. Tycker inte heller det kändes som rätt tillfälle att kritisera hur Sverige hanterat terrorattacken, kanske skulle det ämnet få ett eget tal istället. Jag tycker han borde fokuserat mer på Ebba och deras relation just här, än hans trasiga vardag som blev kvar.
Och obs vill inte alls förminska hans sorg! Att förlora ett barn så måste vara fruktansvärt att vara med om. 
 
 
Marko Lehtosalo
Förvånansvärt bra! Älskade att han visade sig så sårbar och öppnade upp kring barndommen.
 
 
Jonas Waltelius (Framröstad av lyssarna)
Jonas berättar om sin svensexa som går totalfel.
Ett av de praten jag på förhand sett mest fram emot. Om hur livet kan ta en väldigt snabb vändning och att en inte borde klaga på petitesser. Rörande och fint.
 
 
 
Allmänt, Tankar | Sommarprat | | Kommentera |

Söndag vecka 28.


Hej. Idag blir det lite klassisk liveblogg. Har haft noll inspiration på sistone och egentligen inte gjort mycket mer än: jobbat, sovit, ätit, gymmat. Vilket ju har märkts av här också.
Och lyssnat på sommarprat då. Kommer en liten del 2 av de jag lyssnat på snart. Tänkte visa inlägg på mina bästa sommarkläder också framöver. Köpte en snögg baddräkt igår. *Peppar semester om en vecka*
 
 
Kommer vilja cykla till sjön och bada jämt. Kanske vågar ta ett kvällsdopp. Testa gb:s alla nyheter i glassdisken (inte alla på en gång dock).
Har skrivit en lista i mobilen på böcker jag ska titta efter på biblioteket. Går dit redan på torsdag tror jag och väljer ut årets semester-meningar.
Vi ska dra till Gotland; titta i gulliga butiker och äta lunch i lummiga trädgårdar. Vandra längs fiskargränd. Åh:a över fina hus.
 
Vecka 32, sista semesterveckan, flyttar en ny familjemedlem in här. Det känns fortfarande lite läskigt att skriva och prata om. Men jag vet att jag behöver det. Tror det blir bra.
 
 
Vad gör ni i sommarvärmen?
 
 
Allmänt, Tankar | | Kommentera |

Minirecensioner på sommarpraten jag hört hittills.


 
Bianca Ingrosso
Fint och bra men kanske lite stolpigt? Gillar innehållet liksom men kanske hade önskat att hon strukturerar det på ett annat sätt. Äh, hur som viktigt att hon tog upp bulimi och vikthets. Så viktigt för _alla_ att få höra att det är okej att berätta att man mår dåligt och har struggles.
 
 
Mouna Esmaelizadeh
Mmmm så intressant. Min inre hypokondriker bara älskar den här personen, och älskade att få höra henne berätta om hemska sjukdomar som kan stoppas. Att framtiden för alla som drabbas av cancer kanske är mycket ljusare om bara några år tack vare forskning. Som att bli inbäddad i ett trygg bomullsfilt. Ett måste att lyssna på tycker jag!
 
 
Kaj Linna
Intressant syn på rättsväsendet från en före detta livstidsfånges ögon. Kaj Linna satt oskyldigt dömd i 13 år för ett rånmord. Jag har lyckats missa det här fallet helt, så var extra spännande att få höra om.
 
 
Marie och Gustav Mandelmann
Kul att få lära känna dessa två lite bättre. Tycker det började väldigt starkt men kanske blev lite mer platt efterhand? Väldigt mysiga personer hur som. Bra lata-sig-i-solen-lyssning.
 
 
Mark Levengood
Bästa hittills efter Mouna. Hade inte tänkt lyssna på Marks sommarprat egentligen pga känns som han sommarpratar varje år? Men lyssnade ändå medan jag lagade mat en kväll. Vilken tur att jag gjorde det. Väldigt kul bitvis och samtidigt hjärtskärande. Framstår som väldigt sympatisk med mycket självdistans tycker jag. Lyssna lyssna!
 
 
Anna Serner
Blev väldigt inspirerad av Anna efter att ha hört henne i Värvet för länge sen, så såg verkligen fram emot hennes program. Riktigt fint och personligt! Älskar hennes syn på jämställdhet och hur särskilt viktigt det är i kulturen – vem och vilka får synas?
 
 
Eva Rydberg
Lyssnade på hennes program när jag var på gymmet senast. Tycker inte jag "känt" henne så djupt innan, utan mer sett henne som en stojig person. Var fint att få höra hennes historia. Tycker det är så intressant med personer som tycks ha ett så starkt kall som hon.
 
 
Vilka har ni lyssnat på?
 
 
Allmänt, Tankar | Sommarprat | | 3 kommentarer |
Upp