Hem


Det bästabästa med att ha ett helt eget ställe är att kunna inreda precis som bara jag vill ha det. Har sneakpeakat lite på instagram, såhär:
 
 
 

 

 

 

Allmänt, Kläder & utseende | | 3 kommentarer |

När jag kom på var jag måste bo 2.0


I början av året skrev jag ett inlägg om hur det kommer sig att jag valde att bosätta mig just här. Och jag tänkte att det kan vara tid för en slags uppföljning till det nu. En Göteborgssaga del två. Såhär var det i mars 2010 när jag och Kajsa drog dit igen:
Det hade inte börjat blomma något än, så nån skojig person hade hängt massa rosa paketsnören i träden istället. Piffigt.
Vi bodde i en tvåa vid kungsportsplatsen. I en hel månad. Förstår fortfarande inte hur vår skola hade råd med (och föreslog!) detta alternativet när vi från början gav förslag på de mest skruttiga vandrarhemen vi kunde finna för att få komma iväg.
Vi hade praktik förstås.
I en lokal med en gigantisk häst bakom ryggen. Som åt på en morot.
Hade Lula som inspirationstidning.
Och ägnde oss åt diffusa fotoprojekt. Bland annat.
Blev nästan adopterad.
Fick sovmorgon var och varannan dag och gick på upptäcksfärder.
En dag var vi helt lediga och ägnade den åt Egg & Milk. Bebisronette.
(Allt var så nedrans gött utom mitt kaffe som jag öste socker i. Dålig grej att göra för minns att det blev asäckligt och kunde bara ta ett par klunkar. Inget mer sockerkaffe efter detta!)
En pizzakväll.
Och en kväll gick vi på våffelkalas hos en Agnes som bodde fint.
...Och en annan blev vi mosade på Chalmers.
Därutöver gjorde vi tusen saker till, som att spana i fina skyltfönster, hänga vid hamnen och pilla under (djur)teckningar på Zenits bästa bord. Kanske någon göteborgare som har sett den?
 
Typ tio månader senare packade jag ihop flickrummet och flyttade dit på heltid. Slut.
Allmänt | | En kommentar |

Tillbaka


För några dagar sedan flyttade jag, lite mer på riktigt eftersom jag fått tag i en förstahandslägga. Trodde liksom att detta skulle ske först år tvåtusenfemtio eller så. Men att ge upp hoppet hjälpte visst! För då gick allt jättesnabbt helt plötsligt. Jag har lagat pasta och skrivit flyttkort. Och jobbat.
 
 
Jag har inte fotat så värst mycket, så vi tar en liten titt från instagram istället (ronettes, heter jag där!):
   
Biljetterna till min tilltänkta tillbaka-till-Göteborg-resa tog slut så jag och pappa instämde att det där med marknad på Astrid Lindgrens Värld låter ju gosigt så vi begav oss dit istället. Ett bättre sätt att tillbringa sin dag på än att åka tåg. Bra att passa på att göra något jättesmåländskt också innan hejdået tycker jag.
 
Jag och päronen bodde på hotell under flyttandet. Frukost liksom.
Och! Gosade med den mest tjockpälsade katt jag nånsin sett mellan kartongbärandet. Bra ny granne!
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp