Sol-småland


I förra veckan var jag som ni vet på smålandsbesök. Det såg ut ungefär såhär:
Två frukostar.
Det var så bra för man kunde sitta ute i trädgården i bara tshirt utan att frysa.
Här! Mina föräldrar håller på att dona med en ny uteplats som snart är klar.

Det finns en blyg liten fisk i dammen som fick bli mitt frukostsällskap.
Hen gillar knäckebröd för övrigt.
Jag har ätit glass också, såklart.

Köpt jordgubbar.
Hälften blev ingrediens i en rabarberpaj och den andra delen blev midsommarefterrätt.
Såhär.
Och såhär.
På midsommaraftonskvällen kom jag på att man måste ju ha en krans! Och sen grillade vi.
 
(Okej, gött att cirka allt blev relaterat till mat nu. Men jag blir liksom lite extra exalterad av att komma hem till ett uppfyllt kylskåp. Särskilt då det var två månader sen sist.)
Allmänt | | 6 kommentarer |

Bra-veckan


Hej! Jag har jobbat nästan hela juni (lika bra det, hade kunnat döpa om juni till regni). Men den här veckan hade jag ledigt nästan hela. Och eftersom det har varit en jättebra vecka så kan vi väl ta en kik på några glimtar:

Ätit goda frukostar utan stress.

Haft bra hårdagar och dubbelfotograferat mig själv eheh..

Haft dinner and a movie-dejt med Kajsa. Vi åt dumplings med stark sås.

Sen stack vi till Bergakungen, för vi hade bokat biljetter till Moonrise Kingdom. Jättegosig film, se den!

Missbedömde vår fortsatta ätförmåga och köpte den största popcornkartongen vi såg.

En annan kväll lagade jag en god pasta. Med pesto och citron.

Kajsa kom och så drack vi öl på mitt golv. Sen hamnade vi på någon slags klubb och det här var nog den hittills bästa junikvällen för året.

Tittat på utsikten i Guldheden.

Och spelat alfapet.

Och just ja, jag har köpt fina tröjor på rea också! En till bra grej är att det snart är midsommar för då ska jag äntligen iväg till röda stugor- och grusvägslandskapet. Tjoho.
Allmänt | | Kommentera |

Min just nu bästa pastarätt


Som jag kanske nämnt hamnar nästan bara pasta i min mage nu för tiden. Och för ett tag sedan mixtrade jag ihop en god egenkomponerad sak. Nämligen såhär:

Börja med att koka en valfri pastasort. Jag har använt tortiglioni och rigatoni. De kändes bra för då kan såsen liksom samlas lite där inuti. Det behövs lite sallad också, och tomat eller paprika (eller båda).

Grädde och créme fraiche behövs till det såsiga.

Fajita spice mix behövs för att det är den bästa kryddblandningen. Den här kommer göra att det blir allra mest gott nämligen. Och så lite chili flakes om man vill.

När pastan har kokat al dente är det dags att hälla av vattnet och i med det gräddiga istället. Det brukar räcka med 1/3 av varje om man är ensamätare. I med salladen också, den ska krympa lite innan det är dags för kryddblandningen från himmelriket. Man märker hur mycket som behövs. Såsen ska bli lite gul-orange när det är omrört. (Salt också om man vill!)

Sist, häll i tomaterna. De ska bli lite varma bara. Klart!

Och här är min allra första version, med paprika.
Ätbart | | 4 kommentarer |
Upp