Shoes of my dreams.


I våras skrev jag om att jag var så himla sneakers-sugen, kanske på ett par ljusa pastelliga, kanske på Adidas Gazelle-modellen.
 
Sen för några veckor sedan dök de här upp! Adidas Gazelle, i den mest perfekta pastellrosa nyansen, i mocka, med en coming soon text ovanpå. Fick hjärtformade ögon och uppdaterade sidan två gånger om dagen ungefär för att inte riskera att den minsta storleken tog slut (life of a pygmé-fotad person).
 
 
 
Lyckades ju haffa dom såklart som ni förstår. Fast när de kom var de ändå något för stora, hrmm, men men, det har väl inte skapats extrasulor för inget liksom. Och dessutom blir de ju mjukare inuti då. *Ser positivt på situationen*
 
 
 
 
 
Känner mig väldigt bubbelgums-90-talig med dem på. Perfekt med andra ord.
 
 
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Kläder & utseende | | 2 kommentarer |

Robots & Unicorns – Monthly Makers, juli.


Monthly Makers-dags! Den här månaden var temat saga och jag visste direkt att jag ville göra bokmärken. Allt för ofta lägger jag nåt skrynkligt gammal kvitto eller en avriven pappersbit där jag sist slutade läsa, så nu kändes ju som ett perfekt tillfälle att faktiskt pyssla ihop några roligare.
 
 
Valde att göra små som man kan fästa runt boksidan, med inspiration från liknande jag sett på Pinterest.
 
 
 
Tänkte att emojisar är skojiga och valde två favoriter som även de skulle kunna platsa i temat saga – robotar och enhörningar! Förutom det använde jag sax, skalpell, tjockare papper (hade kvar ett gäng sedan mina visitaskar), en helt ok bra skrivare och en stadig hand :))
 
 
 
Skrev ut emojisarna, skissade som en ytter-kontur runtom, och klippte ut allt och sen skar runt själva figuren för att få "clip-effekten".
 
 
 
Såhär.
 
 
 
Och såhär.
 
 
 
Lite svårt att få det superfint och jämnt med skalpellen vid kanterna såklart. Men annars ett lätt och skojigt pyssel!
 
Spara
Spara
Spara
Pyssligt | | 6 kommentarer |

Om boende 2.0, hur jag inredde 28kvm.


... Som en förlängning på det här inlägget, kom jag på att jag ju aldrig visade hur jag faktiskt bodde när jag hängde fem år i Göteborg (tre år i just den här nämnda lägenheten). Och det tror jag att jag "lovade" att jag skulle, och så blev det aldrig. Ni har bara fått se vad som bodde i min stringhylla, och vad jag hade för nåt på väggarna.
 
Så vi kan väl titta på allt nu istället.
 
 
När en kom in och stod i hallen hade man den här viewen in till rummet och själva lägenheten, alltså en "etta med kokvrå </3"
 
 
 
 
Säng- och TV-hörnan. Hade min TV stående på en pinnstol i tusen år (aka säkert 1,5 kanske?) innan jag hittade en TV-bänk som 1. inte var för stor, eller 2. för liten, och 3. som hade hjul, och 4. nån slags förvaring inuti.
Köpte den i en second hand butik i Oskarshamn, tog bort glasluckorna som var på och målade hela vit.
 
 
 
Och här är ovanför TVn. Pompoms och vimplar för kalas-känsla.
 
 
 
Min älskade stringhylla som ni ju redan sett.
 
 
 
Och på motsatt sida sängen var (är) lille matbordshörnan. Det är ett gammalt Perstorpsbord med tillhörande pinnstolar (á la Lotta på Bråkmakargatan ju!) Det var min morfars och när han hörde om att jag fått egen lägenhet och behövde ha ett bord så sa han "men jag har ju en grupp stående i källaren som du kan få, jag har haft ute en annons i tidningen men ingen har ringt". Alltså!<3
 
Notera kattmöbeln förresten, Gossen använde bara kojan längst ner för de andra höjderna var tydlingen för läskiga. En fick lyfta upp honom där för att han ens skulle använda den :):):) Vad är du för katt!?
 
 
 
 
Ingång till lelle köksvrån och min bästa vägg. Älskade nämligen hur det blev ljusstrimmor här på eftermiddagarna. Plus att lampan är en av mina finaste ägodelar. Den är antagligen en gammal fyrtiotalare (eller tidigt 50?) och fullt fungerande, köpt på en vanlig analog "ropa in"-auktion.
Är dock på ständig jakt efter ljusrosa/persikorosa (original)skärmar istället för de här gula, typ som den främsta skärmen här. Det är inte jättelätt.
 
Spegeln är en vanlig träig från Ikea, men har blivit remakead två gånger, först till rosa och sen nu senast till guld.
 
 
 
Nedanför stod Fiskaregubben som även han fick en kalasig vimpel hos sig. Tavlan är broderad för längelänge sen av min pappas mormor. Bra broderimotivs-val liksom!

Gillar gubben så mycket pga 1. lite barndomsminnen 2. Greveholms-preferens 3. den är lite fulsnygg? Nonchalant och ironisk samtidigt på nåt sätt. Har honom även som tygpåse och kudde (den blå på säng-bilden)
 
 
 
Köksvrån går ju av förklarliga skäl inte att få någon bra översiktsbild på.
Men hade i alla fall planterade kryddor + en massa yviga pelargoner i fönstret, kakeldekor-pimp för ytterligare 50talskänsla, chips-affish från Frankie Magazine, och en massa kylskåpspoesi-magneter (högst viktigt för en copywriter).
 
 
 
Det var det!
 
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Inredning | | 30 kommentarer |
Upp