Månadens bok, maj.


...blev två böcker igen. Först den jag ju började läsa första halvan på i april. Och sen en alldeles superbra som jag fick i födelsedagspresent.
 
1.
Vi börjar med "Den besynnerliga händelsen med hunden om natten".
 
 
 
Den berättas av Christopher som är 15 och autistisk. Han gillar allt som är logiskt, ordnat eller har en viss färg. Han är dö-bra på matematik och boken igenom finns uppräkningar, uträkningar och ritningar. Som små illustrationer.
 
 
Han hittar sin grannes hund död på marken och bestämmer sig för att ta reda på vem som har gjort det, vilket leder till att han ska komma att få reda på sina föräldrars hemligheter.
Älskar att boken verkligen är _skriven_ av Cristopher, en kan liksom höra hans röst genom bokstäverna nästan. Allt är så ordagrant berättat och himla speciellt. Tycker man ska läsa den bara pga det.
 
 
2.
Nästa bok kvalar in på "en av de bästa jag läst"-listan. Nattsagor för Sömnlösa av Johanna Wester!
 
 
 
Den handlar om Olivia som är i slutet av att vara tonåring, har två bästisar som inte gillar varann och är kär i en snubbe som är svinig och har en annan.
 
 
 
Favoritmening: "Hon vet inte och jag vill dela ut flygblad vid deras port om allt Hon borde veta".
 
Älskar att läsa böcker där en märker att författaren verkligen arbetat igenom varenda mening, fast på ett icke-pretto sätt. Favoritmarkerade hur många sidor som helst. Läs den bara!
 
 
Böcker | |
Upp