(Månadens bok, juni.) Tre favoriter.


Här tog det stopp; det här med att läsa minst en bok i månaden. Juni har tydligen varit en himla dålig läs-månad. Jag har börjat på en men verkligen inte kommit längre än så.
 
Men boktips är ju skoj så här kommer tre gamla favoriter istället som jag aldrig visat här innan:
 
 
Extremely loud & incredibly close som innehåller de bästa meningarna ett par ögon kan blicka över, Expeditionen som är så herrans spännande och fascinerande, och så novellsamlingen Spelreglerna som är som en gott- och blandat-påse i bokformat.
 
 
 
 
Vi börjar med den här.
Det var Kajsa som tipsade mig för massamassa år sedan när jag var heartbroken och ville grotta ner ögonen i nåt fint. Den handlar om Oskar Schell som är lite lillgammal och antagligen har aspergers. Han förlorar sin pappa i 9/11, och hittar efteråt en nyckel i en blå vas som han förstår att hans pappa gömt där då han ofta brukade hitta på kluriga lekar.
 
 
Utöver att försöka finna var den mystiska nyckeln leder, finns det även en del parallella historier som vävs ihop så jäkla fint här. Om farfars förflutna och varför han tappat talet, och om alla människor Oskar möter på vägen i nyckel-leken.
Förutom det mest fantastiska språket någonsin förstärks allting av små illustrationer, ritningar, inringningar (se här!), bilder och kludd.
 
Är nästan avundsjuk på alla som inte läst den här än och har den framför sig.
 
 
 
 
Sen har vi den här, spelreglerna av Jonas Karlsson.
 
 
Min bästa novell här i är "Fakturan". En historia om att plötsligt allting i livet kostar. Luften du andas och drömmarna du drömmer. Finurlig och kul och intressant att tänka på ett steg längre!
Två andra favoriter är Bröllop och Presenten.
Gillar verkligen Jonas novellsamlingar och det här är nog den bästa.
 
 
 
 
Tredje och sista tipset, den här!
Bea Uusma är besatt av historien om Andrée-expeditionen, och har därför forskat och undersökt och försöker komma fram till en lösning som ingen annan lyckats med. Om tre personer som åker iväg i en luftballong till Nordpolen med mat, varma kläder, och ammunition; men utan att överleva.
Den ena killen är dessutom förlovad och skriver ständigt dagbok, författade till sin fästmö. Så himla fint och sorgligt! Lätt ett måste att läsa den här.
Jag fick den i present och läste ut på cirka två dagar.
 
Klart slut!
 
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Böcker | |
#1 - - Linnea Aurora:

Älskar Extremely loud and incredibly close!! Har du sett filmen också??

Svar: Eller hur! Ja, fast tyckte inte den överträffade boken. Så mycket fina detaljer i den ju som liksom inte kan fångas på film.
Ronette

Upp