Mina inköp på bokis, aka vad jag ska läsa hela hösten.


Topp 3 bäst med hösten: att en blir mer läspepp och bara vill ligga under ett tjockt täcke ihop med en samling bra ord. Här är hela högen jag köpte med mig hem från Bokmässan (varav endast tre var planerade).
I år var det lite som att gå in i en godisaffär och inte kunna hålla sig från att köpa varenda sort.
 
 
6 böcker och en ask noveller blev det totalt.
 
 
 
Oplanerat inköp nummer 1: denna! Gick på ett seminarium som handlade om klädkonsumtion och hållbarhet, där två av de som satt med hade skrivit den här boken. Tycker sånt här är så intressant, och den verkade vara en superbra att ha hemma för att liksom "söka i" (tänk lexikon) eller bara läsa och få nya insikter av.
 
Jag gillar särskilt att det finns ett kapitel om material och bra utförliga beskrivningar av varje; vad en helst ska passa sig för att köpa och vad som egentligen är snällt, varmt, eller inte håller värmen alls. Tipstips!
 
 
 
Schulis nya som handlar om hans mamma. Tycker att han alltid skriver så öppet och ärligt, och har verkligen väntat på att han ska släppa något nytt. Så denna var given.
 
 
 
Brukar finnas stora djunglar av pocketar utspritt över hela mässan, dessa två hittade jag. Av Jessica läste jag tidigare i år den här. Gillade den inte till 100 men tycker ändå hon har ett fint språk och annorlunda sätt att berätta på, så jag tänker att jag ger henne en chans till.
Sund av Tove Folkesson ska vara en fristående(?) fortsättning av Kalmars Jägarinnor som jag läser nu. Älskar hennes skrivsätt, väldigt poetiskt, så kände att jag var tvungen att ha hennes nummer två också.
 
 
 
Nästa är Stanna av Flora Wiström. Har varit pepp på den länge så den fick såklart följa med hem. Århundradets finaste omslag också. Har nyligen börjat läsa ett par sidor och det verkar ju lovande.
 
 
 
Den här asken med noveller (från Novellix) köpte jag nästan allra mest pga så fin design! Heh. Fast en älskar ju Hjalmar Söderberg såklart. Även att Den allvarsamma leken lämnade mig lite halvbesviken så vill jag läsa mer från honom.
 
 
 
Sist men inte minst! Den här lille pärlan. Tycker den bara är så snygg i sin enkelhet. Och även att en hört och sett så mycket av den överallt. Plus att det känns som en bok som en skrivarperson verkligen måste ha hemma i sin hylla. Visst?
 
 
Det var det! Vad läser ni i höst?
Spara
Spara
Spara
Spara
Böcker, Kläder & utseende | |
#1 - - Ellen Lindberg:

Att skriva, shit vilken sjukt enkel bok men ändå helt fantastiskt fin?? Vill ha direkt. Jag har lite stannat av i mitt läsande sedan Spanien, men har både Floras och Sandras (niotillfem) att bläddra i till hösten. Ser så mycket fram emot det!

Upp